Dzisiaj ugotujemy gulasz, czyli danie odpowiednie o każdej porze roku. Pożywne i smaczne. Jeśli do tego może być gotowe w 20 minut – to brzmi jak fenomenalny sposób na rodzinny obiad oraz szybkie rozwiązanie na codzienną gonitwę….
Uwielbiam gulasz wołowy. Dobry gulasz dla mnie to taki, kiedy mięso jest idealnie miękkie: rozpływa się ustach i nie wymaga ode mnie żadnego gryzienia. Dobry gulasz to też taki, który jest doprawiony, a sos smakuje tak, że na talerzu nie zostaje nawet najmniejsza kropelka!
Przygotowanie naprawdę dobrego gulaszu – zajmuje jednak sporo czasu. Aby mięso było odpowiednio miękkie potrzeba na to gotowania na wolnym ogniu przez minimum dwie, dwie i pół godziny. Należy przy tym zbierać “szumek”, a także stale doglądać gotującą się potrawę. Cook4Me zaproponował przepis na gulasz wołowy, gotowy w 20 minut!
Przepis na gulasz wołowy składniki:
- 300 g wołowych policzków
- 220 g mrożonego groszku
- 1 marchewka
- 1/2 cebuli
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- 250 g pomidorów
- 1/2 łyżeczki ziela angielskiego
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
- kiełki
Przepis na gulasz wołowy sposób wykonania:
- Przygotuj składniki
- Wlej olej do Cook4Me
- Dodaj cebulę. Smaż aż stanie się przezroczysta. Dodaj przecier. Wymmieszaj. Gotuj przez 1 minutę
- Dodaj pozostałe składniki i 100 ml wody. Dopraw solą i pieprzem
- Gotuj składniki
- podawaj udekorowane danie kiełkami
*** W przypadku tradycyjnego gotowania. Cebulę wcześniej należy podsmażyć na patelni. Wszystkie składniki w garnku doprowadzamy do momentu zagotowania. Zbieramy szumek. Następnie gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu jeszcze ok.2 godzin.
Zapraszam do oglądania:
Cook4Me Touch opinie:
W przypadku urządzenia gotującego Cook4Me warta uwagi jest również aplikacja. Aplikacja Cook4Me wspiera codzienne wybory w podejmowaniu decyzji menu, umożliwia edycję receptur, a także monitoruje postępy gotowania. Osobiście nie przepadam za aplikacjami jednak w przypadku Cook4Me ma ona swój sens. Raz, że oferuje pełną listę przepisów, a dwa że dzięki aplikacji możemy z powodzeniem zaplanować posiłki, a nawet uruchomić proces gotowania nie będąc w domu.