Stare powiedzenie mówi: „Jaki Sylwester, taki cały rok”. Zróbmy więc wszystko, by ta najważniejsza impreza w roku była wyjątkowa! Dzisiaj przygotowałam coś dla tych, którzy Noc Sylwestrową planują spędzić w domu. Jeśli nie chcecie całego dnia spędzić w kuchni, a potem ze zmęczenia ledwo doczekać północy, koniecznie zerknijcie do mojego sposobu na proste i szybkie w wykonaniu: przepisy na Sylwestrowe Przekąski!

Przekąski – czyli zimne lub ciepłe dania idealne na „jeden kęs”. Sprawdzą się doskonale na każdą imprezę lub przyjęcie – bez względu na to czy ona będzie bardzo uroczysta, czy też nieco mniej formalna. Idealne przekąski powinny być różnorodne, wielobarwne, bardzo zachęcające i jeszcze lepiej smakujące. Dzisiaj przedstawię Wam 3 proste przepisy na przekąski, które zachwycą Twoich gości! Ich różnorodność smaku, sprawi że każdy znajdzie w nich „coś dla siebie”. A moje doświadczenie gwarantuje, że rozejdą się w mgnieniu oka! Dodatkową zaletą niżej prezentowanych przepisów jest ich szybkość i łatwość wykonania. Wykonanie 50 sztuk jednego rodzaju przekąsek zajmie Ci zaledwie 10 minut!

najlepszy-blog-styl-zycia

PRZEPIS NA PRZEKĄSKI I

Składniki:

  • słone krakersy
  • 1 opakowanie serka kremowego Philadelphia
  • 100 g wędzonego łososia
  • świeżo mielony pieprz kolorowy
  • opcjonalnie: koperek, cytryna

Sposób wykonania: Krakersy smarujemy cienką warstwą serka Philadelphia i układamy na talerzu. Dodajemy łososia (możemy delikatnie skroplić go cytryną). A na końcu posypujemy świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Przekąski świetnie wyglądają również jeśli zostaną udekorowane świeżym koperkiem.

PRZEPIS NA PRZEKĄSKI II

Składniki:

  • słone krakersy
  • rukola
  • opakowanie sera camembert
  • żurawina w słoiczku

Sposób wykonania: Krakersy układamy na talerzu, następnie dodajemy na nie pokrojony w cienkie plasterki ser camembert, układamy po listku świeżej rukoli. Na końcu wykłądamy po łyżeczce żurawiny.

PRZEPIS NA PRZEKĄSKI III

Składniki:

  • słone krakersy
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 1 kula białej mozzarelli w zalewie
  • świeża bazylia
  • sól, świeżo zmielony pieprz

Sposób wykonania: Krakersy układamy na talerzu. Mozzarellę wyjmujemy z zalewy i kroimy na cienkie plasterki. Tak przygotowany ser układamy na krakersach. Na wierzchu kładziemy po świeżym listku bazylii. Pomidorki kroimy na ćwiartki i kładziemy na wierzchu. Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

najlepszy-blog-lifestylowy

Życzę Wam niezapomnianej i wyjątkowej Nocy Sylwestrowej!

Niech Nowy Rok przyniesie Wam mnóstwo inspirujących pomysłów na udane życie!

Do zobaczenia w 2018 !!!

Wasza LadyoftheHouse !!!